Kur'an-ı Kerim Kaç Sayfa ve Ayettir? Kur'an-ı Kerimde Kaç Sayfa, Ayet, Sure ve Cüz Vardır?

Kur'an-ı Kerim Kaç Sayfa ve Ayettir? Kur'an-ı Kerimde Kaç Sayfa, Sure ve Cüz Vardır, Ayet Sayıs Kaç?

Kur’an-ı Kerim, Allah (c.c.) tarafından Cebrail (a.s.) vasıtası ile son peygamber Hz. Muhammed’e (s.a.v.) indirilmiştir. Kur'an-ı Kerim dinimizin kutsal kitabıdır. Kur'an-ı Kerim hakkında merak ettiğiniz tüm detayları araştırmak ve öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu detaylardan biri de Kur'an-ı Kerim kaç sayfadan oluşur? Kur'an-ı Kerim'in tamamı kaç sayfadır? Sizin için Kur'an-ı Kerim'in sayfa, ayet, sure ve cüz sayısına dair detayları derledik.

KURAN KAÇ AYETTİR?

Ayet, Kur'an-ı Kerim'de yer alan cümlelere verilen isimdir. Kur'an-ı Kerim, Allah (c.c.) tarafından Cebrail vasıtası ile son peygamber Hz. Muhammed'e (s.a.v.) indirilmiştir. Hz. Peygamberden günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan gelmiş olup, yalnızca ayetlerin bölünüp numaralandırılması konusunda küçük değişiklikler yapılmıştır. Kur'an'daki ayet sayısının 6666 olduğu yönünde yaygın bir bilgi olsa da bu rakamın doğrusu 6236'dır.

KURANDA KAÇ SAYFA, AYET, SURE VE CÜZ VARDIR?

Kur'an-ı Kerim'in ilk 4 sayfası girişten ve süslemelerden oluşmuştur. Bu sayfalar sayılmazsa Kur'an 600 sayfadan oluşmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de oluşan ana bölümlere ise sure adı verilir. Sureleri oluşturan her bir cümle ise ayettir. Kur'an-ı Kerim 114 sure, 6236 ayet, 30 cüz'den oluşur.

Kur'an-ı Kerim Fatiha Suresi ile başlar ve Nas Suresiyle sona erer.
Daha yeni Daha eski