Er-Rahim İsminin Fazilet ve Sırları

Er-Rahim İsminin Fazilet ve Sırları

ER-RAHİM isminin Ebcedi değeri ve zikir sayısı (258) adettir. “Ya Rahim” şeklinde okunmalıdır. En uygun zikir sa­ati ise Pazar günü ve Güneş saatidir. Yani güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Ancak sadece bu saatte yap diye bir şey yoktur. Bu esma da diğerleri de istenilen her an ve her zaman okunabilir.
  1. Bu ismin zikrine her namazdan sonra devam eden kimse anlamına uygun olarak ahiret nimetlerine kavuşur, Dünyadan da nasibim alır, maddi-manevi sıkıntılarından kurtulur, birçok nimetlere kavuşur, çevresinde sevgi ve ilgi görür. Duası dergahı ilahide makbul olur. Bütün kazalardan, yer ve gök afetlerinden korunur.
  2. Öfkeli ve asabi bir kimse okursa öfkesi geçer, sakinleşir. İçinde gam ve keder olan okusa, ferahlık ve huzur kazanır. Sıkıntılı okusa gönlüne genişlik ve içine ferahlık dolar.
  3. Bu mübarek isim, herhangi bir zalimin üzerine okunursa, zalim zulmü bırakıp adaletle hareket etmeye başlar.
  4. ER-RAHİM ismi şerifi, bir kâğıda (269) defa yazılıp uykusunda korkan ve sürekli ağlayan bir çocuğun üzerine takılsa, çocuk hem korkudan hem de ağlamaktan kurtulur.
  5. Beş vakit namazını kılıp arkasından bu ismi (279) defa okumaya devam eden kimseyi yüce Allah, güzel ahlak sahibi yapar ve bolca rızk verir, bereket ihsan eder; sıhhat ve afiyet sahibi yapar; aklına gelmedik nimet ve ihsanlarda bulunur.
  6. Darda ve sıkıntıda olanlarla, muztar yani çaresiz durumda bulunan kimseler “Ya Rahmân, Yâ Rahim” şeklinde okumaya devam ederse, sıkıntıları gider, çaresizlikleri ortadan kalkar, çeşitli lütuflara, ihsan ve ikramlara kavuşurlar.
  7. Errahmani’r-Rahim ismi şerifini gümüş üzerine kazıyıp boynunda veya parmağında taşıyan kimse her gün (618) defa da okumaya devam ederse, her türlü korku ve ümitsizlikten emin olur, sıkıntı ve üzüntü, gam ve kasavet semtine uğramaz. Hayatı huzur ve refah içerisinde geçer, hiç beklemediği ve ummadığı nimetlere ve ihsanlara kavuşur, bolluk ve bereket içinde yaşar.
  8. 258 kere suya okunup bir ağacın köküne dökülse meyvesi bol olur.
  9. Belirtilen miktarda yazılıp suda silinirse, yazana müştak olur, yani çokça sevgi uyar.
Daha yeni Daha eski