El-Habir İsminin Fazilet ve Sırları

El-Habir İsminin Fazilet ve Sırları

EL-HABÎR isminin zikri (812) adettir. Zikir saati Güneş, günü Pazar’dır.

1. Bu ismin zikriyle gerektiği gibi saatine ve tertibine uygun olarak meşgul olan kimse, herhangi bir şeyden kendisine bir zarar gelir mi gelmez mi, öğrenir ve ona göre hareket eder. [Bu saat erkekler içindir. Hanımlar bu tertip İçin Ay saatini tercih etmelidirler.] Bir kimse istediği sırrı bu İsmin tertibiyle öğrenebilir.

2. Her gün (812) defa okumaya devam eden kimse, ruhani varlıklarla görüşür ve keşiflere sahip olur. Birtakım sırlar kendisine açılıp bildirilir.

3. Aynı şekilde zikrine devam eden kimse, zulüm görüyorsa kurtulur, adalete mazharolur.

4. Bir kimse, yatmadan önce (7) defa:

“Elâ ya’lemü men halâk. Vehüve’l-Latifü’l-Habir: Yaratan bilmez mi hiç? O, en ince işleri görüp bilmektedir ve her şeyden haberdardır.” (Mülk, 67:14) ayetini okursa, dilediği şeyi ve istihare ettiği konuyu rüyasında görür.

5. EL-HABİR ismi, cam veya porselen bir kap içine yazılıp su ile silinir ve anlayışı kıt veya zihni kapalı bir kimseye Içirilirse, anlayış kabiliyeti artar, zihni açılıp hafızası kuvvetlenir.

6. Yitirdiği bir şeyin yerini bulmak ve bir şey hakkında bilgi almak için yatmadan önce iki rekat namaz kılıp arkasından şu ayeti de 21 kere okuyanın da istediği şeyden haber alabileceği ve istediğini görebileceği bildirilmiştir:

“Gözler O’nu idrak edemez ama O, gözleri idrak •der. O, en gizli şeyleri bilendir, (her şeyden) hakkıyla haberdar olandır.”(En’âm, 6:103)
Daha yeni Daha eski