El-Basit İsminin Fazilet ve Sırları

El-Basit İsminin Fazilet ve Sırları

EL-BÂSIT: İsminin zikri (72) adettir. Zikir saati Zühre, günü Cuma’dır.

Cuma günü Zühre saatini biliyorsunuz ama gene de hatırlatalım sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası ile ak­şamdan sonra ve gece yarısı.

EL-KABIZ ismi ile sıkıp daralttığı rızkı, ruhu veya sınava soktuğu kişiyi veya kişileri, EL-BÂSIT ismi ile de rahatlatır, genişletir, bolluk ve berekete ulaştırır.. Sıkıntı çekenlerin belirtilen miktarda ve saatinde okuması sıkıntıdan kurta­rır.
  1. Belirtilen miktarda (72 defa), her gün sabah nama­zından sonra vird edinip okuyan kimse, rızık bolluğuna, mala-mülke kavuşur, dünyalık sıkıntısı çekmez.
  2. Her gün 72 defa okuyup vird edinen kimse, herkes tarafından sevilip sayılır, çevresi genişler, kapalı kapılar açılır, malı ve parası artar.
  3. Temiz ve ince bir kağıda Vefki yapılıp karasevdaya veya ruh hastalığına tutulan kimseye yutturulsa şifa bulur. Kağıt yerine temiz bir porselen veya cam tabağın tabanı­na Vefki yapılıp su ile silinerek 7 gün içirilse yine hasta şifa bulur. Her hafta bu Vefki yenileyip suyundan içmeyi adet edinen ve 72 defa zikretmeye devam kimse, ruhen ve kalben inkişaf eder, kalbinde hikmet pırıltıları belirmeye başlar…
Bu son iki isim, özellikle ruhsal hastalıklara ve tedavile­rine yöneliktir.
  1. Bu isim-i şerif, ruhsal hastalıklara iyi gelir çünkü, bütün sıkıntı ve üzüntülerin kaynağı ruhtur. Ruh ise kabz halinde iken sıkılıp, daralır. Yukarıda izah ettiğimiz gibi, El-Kabız ismi ile sıkılan kimse yine El-Bâsıt ismi ile açılır, rahatlar.
  2. Kuşluk vaktinde kılınan “Duhâ Namazı” sonrası 10 kere bu esmayı zikreden kimsenin rızkı, ilmi, şerefi ve itibarı artar. Ellerini duanın kıblesi olan semaya doğru kaldırıp 71 defa zikrederek yüzüne süren ise fakirlik çekmez, zenginliklere kavuşur.
Daha yeni Daha eski