Spor Yapacaklara 7 Tavsiye

Spor Yapacaklara 7 Tavsiye

Kimimiz vakit bulamamaktan, kimimiz doğru imkanlara sahip olamamaktan yakınır ve spor yapmayı sürekli erteleriz. Oysa spor yapmak formda bir yaşam için olmazsa olmazlardandır. Ama spor yaparken de dikkat etmemiz gereken bazı noktalar olduğunu akıldan çıkarmamakta fayda var.
  1. Her şeyden önce sporu kısa dönemli bir kilo verme yolu olarak görmek yerine formda bir yaşam için alışkanlık haline getirmeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.
  2. Spor yaparken dikkat edilecek en önemli unsur spor yapmadan en az 2 saat önce yemek yenmesidir.
  3. Aç karnına spor yapmak da doğru değildir. Spor yaparken kaybedilen enerji ve buna bağlı olarak gösterilen efor düşeceği için spordan beklenen faydayı edinemeyebilirsiniz.
  4. Spora başlamadan önce iyi bir esneme yapmanız ve ısınarak çalışmaya hazır olmanız hayati önem taşımaktadır. Bunun için öncelikle kısa bir süre yürüyüş yapabilir, sonra birkaç vücut hareketi ile vücudunuzu esneterek spor yapmaya başlayabilirsiniz.
  5. Spor yapmaya başlamadan önce en az yarım litre su tüketin. Spor yaparken de sık aralıklarla ve yudum yudum içerek yine yarım litre su tüketmeye dikkat edin.
  6. Formda bir yaşam için sadece spor yapmaya değil, protein ağırlıklı beslenmeye de özen gösterin. Gün içerisinde en az 2 bardak süt ve süt ürünlerinden tüketmeniz de kas oluşumu için faydalıdır.
  7. Son olarak spora başlamadan önce yaptığınız ısınma hareketlerini, spor bittikten sonra da en az 15 dakika boyunca yapmaya gayret edin. Ayrıca soğuk havalarda, vücudun ısınma ve soğuma sürelerini hesaba katmayı unutmayın.
Bu önerileri formda bir yaşamda yol alırken spor yapmanın önemini aklınızdan çıkarmamanız için vermek istedik. Gerisi size kalmış, haydi hareket etmeye başlayın!
Daha yeni Daha eski