Uykuda Korkan Kişinin Okuyacağı Dualar

Uykuda Korkan Kişinin Okuyacağı Dualar

Uykusunda korkan ya da herhangi bir nedenden dolayı üzerinde korku kalmış kişiye okunması tavsiye edilen dua önerilerini sizlere derledik.

Gece uykusunda korkan kimseler kendileri, bebekleri veya çocukları için Ayetel Kürsi, Felak ve Nas surelerini veya Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimizin öğrettiği duayı okuyabilirler.

UYKUDA KORKANLAR İÇİN PEYGAMBER (SAV) TAVSİYESİ KORKU DUASI

Hâlid b. Velid (r.a.)’dan rivayetine göre: “Ey Allah’ın Rasûlü, ben uykuda korkutuluyorum.” dedi. Efendimiz (SAV) şu duayı oku buyurdular:

“Euzü bi-kelimatillahi’t-tammeti min gadabihî ve ikâbihî ve şerri ibâdihî ve min hemezati’ş-şeyetîni en yahdûrun.”

“Allah’ın gazabına uğramaktan, O’nun cezâsından, kullarının şerrinden ve bana gelmelerinden Allah’ın tam kelimelerine sığınırım.” (Ebû Dâvud, Tıb, 19)

Uykuda Korkan Kişinin Okuyacağı Dualar

Sabah ve akşam tehlikelerden korunmak için korkan bir kimse şu duayı okumalıdır: HADİS-İ ŞERİF/ " 'Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil ardi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim.' duasını sabah üç kere okuyana, akşama kadar; akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez." (İbni Mace)

"Hasbiyallahü ve ni’mel vekil, sözü her korku için bir emniyettir." (Deylemi)

Uykuda Korkan Kişinin Okuyacağı Dualar

Hz. Aişe validemiz (r.a) rivayetine göre Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV) geceleri uyumadan önce bazı duaları okuyup vücuduna sürermiş. Bu durum hadis-i şerifte de şöyle geçmektedir: "Hz. Peygamber (a.s.m.), yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizeteyn'i ( Felak ve Nas sureleri) ve Kul Hüvallahu Ehad'i okur, ellerini, yüzüne ve vücuduna sürer, bunu da üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman, aynı şeyi kendisine yapmamı emrederdi." (Buhari, Fedail-ul Kur’an 14, Tıbb, 39)

AYETEL KÜRSİ TÜRKÇE OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil ard. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi, ya’lemü mâ beyne eydîhim, vemâ halfehüm, velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî, illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel ard, Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

FELAK SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Kul e'ûzü birabbil felak
2- Min şerri mâ halak
3- Ve min şerri ğasikın izâ vekab
4- Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad
5- Ve min şerri hâsidin izâ hased

NAS SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

Kul e'ûzü birabbinnâs
Melikinnâs
İlâhinnâs
Min şerrilvesvâsilhannâs
Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi
Minelcinneti vennâs

İHLAS SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.
Daha yeni Daha eski