Toprağa Tohum Ekerken Okunacak Dua

Toprağa Tohum Ekerken Okunacak Dua

Çifçilerin birinci kaynağı tohum ve topraktır. Biliyorsunuz ki her şeyin sebeplerle meydana geldiği bir âlemde yaşıyoruz. Yüce Rabbimiz herşeyi bir sebebe bağlı olarak yapmış ve insan aklının alabileceği gibi yaratmıştır. Bu gün sizler için tohum ekerken veya herhangi bir fidan, bitki, çiçek mahsulun tohumunu ekerken tavsiye edilen bir duayı sizler için derledik. Ayrıca ağaç veya tohum ekerken Kuran-ı kerim’de olan Vakia suresi 63-64. ayetlerinin okunmasınıda tavsiye etmişler. Çünkü okunursa dikilen ağaç kurumaz ve ekilen tohumun mahsulü bereketli olur diye tavsiye etmişler. Eûzü, besmele ile bu duayı okuyanın, ekmiş olduğu şey âfâttan korunmuş olur.

Toprağa Tohum Ekerken Okunacak Dua

Okunuşu: Bismillahirrahmanirrahim. Efere eytum mâ tahrusûn. Eentum tesreunehu em nahnü’z-zâriûn. Allâhümme salli alâ Muhammedin verzuknâ semerehû vec’alnâ lien’umike mine’ş-şâkirîn.

Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Şimdi gördünüz mü ektiklerinizi? O ektiklerinizi siz mi bitiriyorsunuz, yoksa biz miyiz (onları) bitiren? Allah’ım! Muhammed (s.a.v.)’e rahmet ver ve bizi bu ektiğimizin meyvesi ile rızıklandır. Ve bizi ni’metlerine şükredenlerden eyle.
Daha yeni Daha eski