Subhanallahi Velhamdülillahi ve La İlahe İllallahu Vallahu Ekber Okunuşu, Anlamı ve Fazileti

Subhanallahi Velhamdülillahi ve La İlahe İllallahu Vallahu Ekber Okunuşu, Anlamı ve Fazileti
Subhânallâhi velhamdülillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber okunuşu, anlamı ve faziletleri...

سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُ للهِ وَلاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَاللهُ أَكْبَر وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ

Okunuşu: Sübhânallâhi velhamdü lillâhi ve lâ ilâhe illâllâhü vallâhü ekber, Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil aziym.

Anlamı:
Allah, her türlü noksandan uzaktır. Hamd Allah’a mahsustur. Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. Allah büyüktür. Bütün güç ve kuvvet, şanı yüce olan Allah’a aittir.

FAZİLETLERİ
  • Mizanda en ağır gelen şu beş kelime hem en üstün, en kıymetli bir tesbih, zikir hem cennetin hazinesi hükmünde olup her gün sabah akşam 100 kere zikretmek bir çok fazileti ve faydası vardır.
  • Râmuz’daki hadiste, “Sübhânallâhi vel-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billâh” demeye devam edenin ağaçtan yaprak döküldüğü gibi günahları dökülür.” ifadesi geçmektedir.
  • Peygamber Efendimiz bir Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: En üstün tesbih, en kıymetli tesbih “Sübhanallahi velhamdülillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber” demektir. (Müslim)
  • Bir kimse, “Sübhânallâhi velhamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm” derse, hem tesbih [sübhanallah], hem tekbir [Allahü ekber], hem tahmid [hamd], hem tehlil [lâ ilâhe illallah], hem temcid [lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm] demiş olmakla, en kıymetli tesbihi ve zikri yapmış olur.
  • Peygamberimiz (SAV) Efendimiz, Kur’ân’dan fazla bir şey bilmediğini ve kendisine, okuyabileceği bir duâ söylemesini isteyen birisine, “Sübhânallâhi, velhamdü lillâhi, velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, velâ havle velâ kuvvete illâ billâh” duâsını okumasını tavsiye etmiştir. (Nesâî)
Bu tesbihi 1000 defa okuyan kimseye Allahu Teala beş haslet ihsan eder;
  1. ALLAH (c.c) onu çok zikreden kimseler zümreler arasında yazar.
  2. Gece ve gündüzünde kendisini zikreden kimselerin en faziletlisini ihsan eder.
  3. Bu tesbihi zikreden kimse için her kelimesi için cennette bir ağaç dikilir.
  4. Bu tesbihin zikriyle meşgul olan kimsenin ağaçtan yaprak döküldüğü gibi günahları dökülür.
  5. Allahu Teala bu kimseyi gözetir ve korur ve Allah kimi gözetir korursa ona azap etmez.
Daha yeni Daha eski