Salavat-ı Melevan Okunuşu, Anlamı ve Faziletleri

Salavat-ı Melevan

Salavat-ı Melevan
Okunuşu: Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin mahtelefel melevâni ve teâkabel asrâni ve kerrerel cedidani vestakbelel ferkadani ve belliğ rûhahu ve ervâha ehli beytihi minnattahiyyete vesselâme verham ve bârik ve sellim aleyhi ve aleyhim teslîmen kesîran kesîran.

Anlamı: Allah’ım! Efendimiz Hz. Muhammed’e ve O’nun âline; gece ile gündüzün birbirini izlediği, sabah ile akşamın birbirini takip ettiği, gece ve gündüz art arda gelip durduğu ve iki kardeş yıldızın (Kutup yıldızı ve arkadaşı) karşılıklı doğdukları müddetçe salât eyle! O’nun ve Ehl-i Beytinin ruhlarına tahiyye ve selâmlarımızı ulaştır! Haşir ve karar gününe kadar O’na ve Ehl-i Beytine merhamet ve bereket ihsan eyle ve çok çok selâm eyle.

FAZİLETLERİ
  • Salavat-ı Melevan 1 defa okunduğunda 36.000 salavat yerine geçtiği rivayet edilmiştir.
  • Her okunuşta 10 bin defa salavat çekmiş gibi, 3 kere okunduğunda 30 bin tesbih çevirmiş kadar mizanda ağır geldiği rivayet edilmektedir.
  • Bu salâvat-ı şerifenin çok büyük fazileti var. Her kim bu salâvatı can-ı gönülden, ihlâs ve samimiyetle okusa; o kimseye 30 bin sevap yazılır. Mümkün mertebe bu salâvatı ezberleyip, günde hiç olmazsa üç defa okumalı.

Daha yeni Daha eski