Enfal Suresi'nin Fazilet ve Sırları

Enfal Suresi'nin Fazilet ve Sırları
  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Enfal ve Tevbe surelerini okumaya devam eden kimseye (kıyamet gününde) şefaatçi olurum. Ve o kimse münafıklıktan uzak olur. Bu sureleri okuyan kimseye, münafık erkek ve münafık kadınların sayısı kadar ecir verilir. Arşı yüklenen melekler, o kişi ölünceye kadar onun için istiğfar ederler.”(1)
Enfal Suresinin Sırları Hakkında Rivayetler
  • Bu mübarek sure hapisten, iftira ve musibetten kurtulmak için yedi kere okunur.
  • Katı kalpli kişilerin kendisine yapılan nasihati dinlemeleri için, ekmeğin üzerine Enfal suresinin 2. ayetini mürekkepsiz bir kalemle sanki yazar gibi kalemi hareket ettirir ve o kişiye yenmesi sağlanırsa, bi-iznillah tesir görülür.
  • Haksızlığa uğrayıp da haklı olan davayı kazanmak için Enfal suresinin 7. ayeti 950 kere tekrarlanır.
  • Her kim ramazı şerifin ilk Cuma günü öğle ile ikindi arasında, ipek veya yünden yapılmış sarı veya yeşil bir bez parçasına Enfal suresinin 62-63. ayetleri yazar ve üzerinde taşırsa, şeytanların ve fesatçıların şerrinden bir-iznillah korunur. Ayrıca aralarına kin, nefret ve dargınlık girmiş baba-oğul, iki kardeş veya yakınların aralarının düzelmesi için şu reçete uygulanır: Enfal suresinin 62-63. ayetlerini temiz bir kağıda yazıp, zemzem olan bir kabın içerisinde bir miktar bekletildikten sonra bu kişilerin içmesi sağlanır. Şifa Allah’tan…
  • Ruhi bunalımı hafifletmek, işleri kolaylaştırmak ve sebebi bilinmeyen sıkıntılardan kurtulmak için başvurulması gereken tesirli bir manevi reçetedir. Her kim Enfal suresinin 66. ayetini farz namazların sonunda olmak üzere ve bir Cuma gününün ikindi vaktinden başlayarak aralıksız bir hafta müddetle okumaya devam ederse, hafta sonunda üzerindeki manevi sıkıntının hafiflediğini yakinen görecektir. Allah’u Teala o kimseye her hususta kolaylık ihsan edecektir.
Enfal Suresi’ni okumak için tıklayınız.

Dipnot ve Kaynaklar

[1]Ebu Suud Efendi, Ebu Suud Tefsiri (İrşadü Aklis-Selim) 4/37
[2]Zebidi, İthafü’s-sade, 187

Daha yeni Daha eski